Waalse Kerk Breda
Cultuur tijdens het middaguur
PROGRAMMA & INFORMATIE AANVANG: 12:00 UUR BIJDRAGE: € 2,00
download hier de maandprogramma’s
Vrijdag 7 februari 2020 Ariadne Verstegen - piano Zij studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti en Klara Würtz. Na haar studie begon zij zich steeds breder te oriënteren. Zij speelde zowel solo als met zangers, koren en theatermakers. Een paar jaar trad zij tevens op met het Kwartet in de Branding dat de Canto Ostinato speelde.  In 2014 besloot zij om haar muzikale leven een andere wending te geven en voornamelijk nog haar eigen muziek te componeren en ten gehore te brengen. In oktober 2018 kwam haar debuutalbum “Gloei” uit. Haar stijl is te omschrijven als romantisch, minimalistisch, klassiek en modern tegelijkertijd. Het concert begint om 12.00 uur en er wordt een concertbijdrage van € 2,00 gevraagd.
Vrijdag 14 februari 2020 Erwin Rommert Weerstra speelt Scarlatti Hij heeft voor dit concert werken uitgezocht van Scarlatti, Rameau, Schubert, Mendelssohn en Chopin. Het programma begint met een sonate van de Italiaanse componist D. Scarlatti. Deze werkte bijna 30 jaar aan het Spaanse Hof en werd in die periode beïnvloed door Spaanse muziek met name de Spaanse gitaarmuziek.  J P. Rameau werd beschouwd als een van de belangrijkste barokcomponisten. De virtuositeit en toegankelijkheid is verbazingwekkend. Erwin Rommert sluit voor de pauze af met 4 Impromptus van Schubert. In het tweede gedeelte van het concert volgt Lieder ohne Worte van F. Mendelssohn. Bij deze liederen is er geen tekst en geen zanger aanwezig alleen de pianist. Met Fr. Chopin wordt het concert afgesloten. Eerst twee walsen, gevolgd door het Scherzo no.2. Het Scherzo eindigt in een virtuoze uitbarsting. Het concert begint om 12.00 uur en er wordt een concertbijdrage van € 2,00 gevraagd.
Vrijdag 21 februari 2020 Vocaal Concert Pavane Het concert wordt uitgevoerd door Vocaal Ensemble Pavane uit Heusden. Het geheel staat onder leiding van dirigent Esmeralda Schütz. Dit talentvolle Ensemble dat al meerdere malen met veel succes haar opwachting maakte bij Cultuur tijdens het Middaguur brengt een gloednieuw repertoire dat met de prachtige akoestiek van de Waalse kerk optimaal bijzonder tot haar recht komt. Pavane heeft een sterke voorkeur voor het Engelse liederenrepertoire, dat zich bijzonder leent om à capella te worden uitgevoerd. Het concert begint om 12.00 uur en er wordt een concertbijdrage van € 2,00 gevraagd.
Vrijdag 28 februari 2020 Kamermuziek Dit concert wordt uitgevoerd door Lotus de Vries , altviool en Martijn Willers, piano. Onlangs trad dit duo op in het programma Podium Witteman, waar zij het spectaculaire Allegro Appassionata van Frank Bridge uitvoerden. Lotus de Vries wordt met regelmaat gevraagd te remplaceren in orkesten waaronder het Camerata van het Koninklijk Concertgebouworkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Martijn Willers was samen met Joris van den Berg in 2014 winnaar van de Dutch Classical Talent Award in het Concertgebouw in Amsterdam. In maart a.s. staat een tweede tour naar China gepland. In de Waalse kerk zal het duo De Vries-Willers composities spelen van P. Hindemith, J. Brahms, Fr. Bridge en G. Telemann. Het concert begint om 12.00 uur en er wordt een concertbijdrage van € 2,00 gevraagd.