Waalse Kerk Breda
Cultuur tijdens het middaguur
PROGRAMMA & INFORMATIE AANVANG 12:00 UUR
download hier de maandprogramma’s
22 februari 2019 Duo Appassionata Marie-Louise Schwab-van Doornum, piano en Tomas Nývelt, cello. Sinds 1998 werken zij samen en zijn uitgegroeid tot een Duo dat de toehoorders uit de wereld van alle dag haalt. Tomas Nývelt speelt op een Franse cello die in 1825 is gebouwd in Mirecourt en een strijkstok van Milan Oubrecht uit Luby. Duo Appassionata speelt de volgende werken van Jozef Suk:  Ballade Opus 3 van Antonin Dvorák Sonatine opus 100 Van Alexander Scriabin Etude Opus 22 Nr. 1 van Caspar Cassado: Requibros. Na de pauze vervolgt het DUO APPASSIONATA met Nikolai Miaskovsky en van hem “Andante cantabile” en “Allegro con spirito Opus 81”; van Sergej Rachmaninov “Elegie Opus 3 nr.1” en Joseph Haydn het celloconcert in C-majeur in drie delen.
1 maart 2019 Lies Noordhof - sopraan Nel van den Broeke - mezzo-sopraan Alix Roodenburg - viool Jan Gruithuijzen - piano Zij allen brengen zij een gevarieerd programma. Zo worden voor de pauze composities uitgevoerd van Reynaldo Hahn en Alma en Gustav Mahler, alsmede duetten van Antonin Dvorak en César Franck. Na de pauze staat Wolfgang Amadeus Mozart centraal met onder andere duetten uit verschillende opera’s.
8 maart 2019 Carol Ruiz - piano Zij neemt ons mee op droomreis met nocturnes voor piano van verschillende componisten van alle tijden. Van traditioneel romantisch zoals Field en Chopin tot post-romantisch zoals Fauré, een jonge Debussy en Scriabin. Maar ook Satie, de Catalaanse Mompou en Blancafort, een jonge Spaanse de Falla en zelfs de Nederlander Andriessen. Carol Ruiz werd geboren in Barcelona en woont sinds 2004 in Nederland. Zij behaalde haar Masters aan de Hogeschool der Kunsten in Utrecht bij professor Alan Weisz. Haar beoordeling luidde: Tremendous artistic possibilities.
15 maart 2019 Hanne Steffers - cello Mark Beursgens - piano Hanne Steffers begon al jong als celliste in het jeugd Symfonie Orkest. Later werd Hanne toegelaten voor het Groot Entree Orkest en werd ze gecoacht door cellist J. van Iersel, vervangend solo cellist van het Concertgebouw Orkest. Pianist Mark Beursgens begon op 12-jarige leeftijd met piano spelen en kreeg tot zijn 18e les van Agnes van Dijk-Lengyel zowel jazz als klassieke muziek. Vervolgens studeerde Mark aan het Utrechts Conservatorium bij. Prof. Alan Weisz bij wie hij zijn Bachelor en Masters diploma behaalde. Om zich verder te ontwikkelen vervolgde mark zijn studie in Neurer Wolfgang Manz. In die periode won hij de tweede prijs op de Internationale pianocompetitie in Boekarest.