Waalse Kerk Breda
Cultuur tijdens het middaguur
PROGRAMMA & INFORMATIE AANVANG 12:00 UUR
download hier de maandprogramma’s
Vrijdag 20 april 2018 LECTURERECITAL HÄNDEL 2018 Jasper van der Klis - piano Deze talentvolle pianist die studeert aan de Hogeschool der Kunsten in Utrecht, slaagt er elk jaar opnieuw in de progressie in zijn pianospel te laten horen. In dit Lecture-concert speelt hij voor de pauze Suite in E-groot van G. F. Händel. Daarna vervolgt Jasper van der Klis met Twee bewerkingen van Johann Sebastian Bach’s Koraalpreludes voor orgel van componist F. Busoni om af te sluiten met Pianosonate in F-groot van WA Mozart. Entree: gratis
Vrijdag 27 april 2018 PIANISTE ELENA FRUTOS Elena Frutos (1993) studeert momenteel voor haar Masters degree in Queen Sofia College of Music in Madrid bij Galina Eguiazazova. In 2017 werd zij bekroond als beste leerling van haar lerares Galina. Deze onderscheiding werd door koningin Sofia van Spanje persoonlijk uitgereikt. Ze won de Vicente Scaramuzza Prijs 2017 en de tweede prijs voor een piano ontmoeting/festival in 2017 (Ourense) en nog vele andere ereprijzen. Elena Frutos speelt in de Waalse Kerk stukken van Schumann, Debussy, Devastato, Schubert en Prokofiev. De concertorganisatie adviseert tijdig aanwezig te zijn.
Vrijdag 4 mei 2018 VIZEZZA TRIO Dit concert wordt verzorgd door Vivezza Trio bestaande uit Inger van Vliet, viool, Nicole van Jaarsveld, klarinet en Angélique van Heemsbergen, piano. Het bekende Trio voert een sprankelend en afwisselend programma uit met composities van D. Shostakovitch, M. Bruch, G. Bizet en A. Piazolla.
Vrijdag 11 mei 2018 NEW ORLEANS DIXIE SKATERS (NODS) Geheel in de sfeer van het van de Jazz-vierdaagse in de Waalse Kerk wordt een concert verzorgd met vrolijke en onsterfelijke muziek uit de jaren 1900. Sterk geïnspireerd door de fameuze Louis Armstrong. Deze onverwoestbare muziek zorgt elk jaar voor een speciaal accent in de serie Cultuur Tijdens het Middaguur en draagt bij aan de sfeer in de stad.
Vrijdag 18 mei 2018 Monique Heidema - celloo André Teldermans - piano Dit concert is geheel gewijd aan het rijke oeuvre van Ludwig van Beethoven.
Vrijdag 25 mei 2018 Henriëtte Wirth - piano Naast de piano zingt zij renaissance polyfonie en speelt zij barokharp. Zij maakt een indrukwekkende ontwikkeling door, mede doordat zij als klavecimbeldocente is verbonden aan de Universiteit van Utrecht. In de Waalse kerk speelt Henriëtte Wirth composities van J.S. Bach, A. Scriabin, Fr. Schubert en A. Piazolla, waaronder “de Fasschingsschwank aus Wien opus 26“ van Robert Schumann.