Waalse Kerk Breda
Cultuur tijdens het middaguur
PROGRAMMA & INFORMATIE AANVANG 12:00 UUR
download hier de maandprogramma’s
IN DE MAANDEN JULI EN AUGUSTUS ZIJN ER GEEN LUNCHCONCERTEN HET NIEUWE SEIZOEN BEGINT WEER OP VRIJDAG 7 SEPTEMBER 2018
Vrijdag 7 september 2018 Pauline Lutichius & Alexandre Bonnet Dit eerste concert wordt verzorgd door Pauline Lotichius - dwarsfluit en Alexandre Bonnet - harp. Pauline Lotichius werd op 22-jarige leeftijd eerste fluitist van het Amsterdams Philharmonisch orkest. Zij studeerde fluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Alexandre Bonnet voltooide zijn studie harp bij Eduard Witsenburg aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hij speelde bij het Brabants Orkest, Opera Forum, het Frysk Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Uitgevoerd worden werken van Lex van Delden, Gabriel Fauré, J.S. Bach, Astor Piazolla en Chr. W. von Gluck.
Vrijdag 14 september 2018 Duo Grout & De Jongh Dit concert wordt verzorgd door Duo Grout & De Jongh bestaande uit Connie De Jongh - sopraan en Kelvin Grout - pianist. Naast hun samenwerking in deze combinatie hebben beide musici een grote en ook internationale staat van dienst. Ze geven masterclasses, soleren, componeren en doceren. Uitgevoerd wordt een programma met Engels en Amerikaanse liederen van o.a. Purcell, Gershwin en Bernstein en pianowerken van Field en Mompou.
Vrijdag 21 september 2018 Justyna Jarzab Dit concert wordt verzorgd door de Poolse pianiste Justyna Jarzab. Als soliste en begeleidster heeft Justyna inmiddels vele gedenkwaardige concerten op haar naam staan, waaronder Rovello Porto (Italië) Sanniki (Polen) en festival Akousticum (Ede). Zij speelde met verschillende concerten in Italië, Frankrijk en Nederland. Het programma wordt voor de pauze geheel gewijd aan muziek van Frëdéric Chopin, haar idool en landgenoot. Na de pauze volgen nog prachtige stukken van A. Michaelowski en Fr. Liszt met o.a. Valse Caprice en Fr. Schubert.
Vrijdag 28 september 2018 Van IJzerlooij Ensemble Dit concert wordt verzorgd door Van IJzerlooij Ensemble bestaande uit Christoph van IJzerlooij – viool, Robijn Tilanus - piano en Ephraim van IJzerlooij - cello. Christoph begon op zevenjarige leeftijd met vioolles en maakte op tienjarige leeftijd deel uit van de jongtalent klas van het Conservatorium van Amsterdam. Hij kreeg hier les van Joyce Tan. Robijn Tilanus is improvisatiecoach, auteur, componist en improvisatiepianist. Zij wordt gezien als een van de meest inspirerende en vernieuwende denker op het gebied van muziekonderwijs op dit moment. Ephraim van IJzerlooij is een allround cellist. Hij speelt op een cello gebouwd door Daniel Roye in 2013 in Amsterdam, aangeschaft met steun van het SEM fonds. Voor de pauze worden er stukken gespeeld van J. Haydn-J.S. Bach en M. Glinka. Na de pauze volgt nog een korte improvisatie (verrassing !) “Elegie” van G. Fauré en “Dumky Trio” van A. Dvorak.